Korkulu Rüyamız “Ter Kokusu için 10 Pratik Çözüm” Test Edildi!

Ter Kokusu için 10 Pratik Çözüm

Ter kokusu, günlük yaşamımızda karşılaşabileceğimiz en rahatsız edici durumlardan biridir.

Neyse ki, bu sorunu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek birçok pratik çözüm mevcut. Makalemizde derinlemesine konuyu incelemeden önce sizleri oyalamadan, hemen ter kokusu için 10 pratik çözümü, Kadınlarda ter kokusu için çözümler, erkeklerde ter kokusu için çözümler ve çocuklarda ter kokusu için çözümleri sıralayalım. 

Ter Kokusu için 10 Pratik Çözüm

1. Limon Suyu

Limon suyu, doğal bir deodorant görevi görerek ter kokusunu nötralize eder. Duştan sonra koltuk altlarınıza biraz limon suyu uygulayın ve ferah kokunun tadını çıkarın.

2. Elma Sirkesi

Elma sirkesi, ter kokusunu azaltan doğal bir asidik özelliğe sahiptir. Bir pamuk yardımıyla koltuk altlarınıza elma sirkesi sürün ve birkaç dakika bekleyin, ardından durulayın.

3. Karbonat

Karbonat, kötü kokuları emme özelliği ile bilinir. Biraz karbonatı koltuk altlarınıza uygulayarak ter kokusunu önleyebilirsiniz.

4. Hindistancevizi Yağı

Hindistancevizi yağı, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve hoş bir koku bırakır. Her gün bir miktar hindistancevizi yağını koltuk altlarınıza sürerek ter kokusunu azaltabilirsiniz.

5. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir. Birkaç damla çay ağacı yağını suyla seyrelterek koltuk altlarınıza uygulayabilirsiniz.

6. Biberiye Yağı

Biberiye yağı, ter kokusunu gidermede etkili bir diğer doğal çözümdür. Birkaç damla biberiye yağını suya karıştırarak koltuk altlarınıza püskürtün.

7. Salatalık Dilimleri

Salatalık dilimleri, serinletici etkisiyle ter kokusunu hafifletir. Koltuk altlarınıza salatalık dilimleri koyarak rahatlayabilirsiniz.

8. Mısır Nişastası

Mısır nişastası, nemi emme özelliği sayesinde ter kokusunu önler. Koltuk altlarınıza biraz mısır nişastası sürerek kötü kokuları engelleyebilirsiniz.

9. Adaçayı

Adaçayı, ter bezlerinin aktivitesini azaltarak ter kokusunu önler. Adaçayı çayını içebilir veya adaçayı yağı ile koltuk altlarınıza masaj yapabilirsiniz.

10. Doğal Deodorantlar

Doğal deodorantlar, kimyasal içermeyen ve ter kokusunu etkili bir şekilde gideren ürünlerdir. Doğal içerikli deodorantları tercih ederek sağlıklı ve ferah kalabilirsiniz.

Bu pratik çözümleri deneyerek ter kokusunu kontrol altına alabilir ve gün boyu taze kalabilirsiniz.


Ter Kokusu

Vücudun doğal reaksiyonlarından olan terleme iş hayatında ve sosyal hayatımızda bazen istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden oluyor. Ter kokusundan kurtulmak elbette mümkün. Bu sorunu yaşayanlar için bazı pratik bilgiler vermeye devam edelim.

Terleme Nedir? Kötü Koku Nasıl Oluşur?

Terleme vücudun gerçekleştirdiği doğal bir reaksiyondur. Terleme kişinin vücut sıcaklığının dengelenmesini, toksinlerden arınmasını, fazla sıvıyı atmasını sağlar.

Aslında ter sıvısının bir kokusu yoktur. Kötü koku koltuk altı gibi bölgelerin nemli ve sıcak olmasından dolayı yer tutan bakterilerden kaynaklanır. Bakteriler bu bölgelerde hızla çoğalır ve kötü koku oluşumuna yol açar.

Ofis Çalışanlarında Terleme Problemi

Banka çalışanları gibi sürekli ofiste çalışanlar bulundukları ortamın sıcak olmasından dolayı bu sorunla sıklıkla karşılaşırlar. Terleme sorunu yaşayanların sosyal çevrelerinde sorun olduğu, iş ortamında hoş olmayan bir durum içinde oldukları, bunun öz güven sorununa kadar gidebildiği bilinen gerçeklerdendir. Özellikle bazı kişiler normalden daha fazla terlerler.

Peki, terleme problemi ile başa çıkmak mümkün mü? Uzmanlar bu konuda ne diyorlar? Hangi küçük önlemlerle bu sorunla başa çıkılır?

Terleme Sorununu Çözecek Diğer Küçük İpuçları

Terleme sorununu normalden çok yaşayan kişiler hayat kaliteleri de düşer. Çalıştıkları ortamda sürekli buna odaklandıkları için işlerine odaklanmakta da zorluk çekerler. Bunu önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı küçük noktalar vardır. İşte o ipuçları.

Beden temizliğine dikkat etmek terlemeyi önlemenin en önemli çözümüdür. Vücudun temiz olması bakterilere yaşam alanı bulunmamsı anlamına gelir. Bu da terlemeden doğan kötü kokunun önüne geçer.
Vücudun temiz olmasının yanı sıra giysilerin temizliği de önemlidir. Her gün farklı bir kıyafet giymek, ter kokan kıyafetleri yıkamadan giymek gerekir.
Kişisel bakım ürünlerinin kullanımı da ter kokusunun önlenmesinde etkilidir. Ancak ter kokusu önleyici bu ürünlerin kesinlikle temiz ciltte kullanılması gerekir. Aksi halde fayda etmezler.
Çalışılan ortamın ısısın normalin üzerinde olmasının önüne geçilebilir. Ortam pencereler açılmak suretiyle sık sık havalandırılarak ısının normal seviyede tutulması sağlanabilir.
Pek çok yöntem bildirilen ter kokusunu önlemek için bitkisel karışımlardan da faydalanılabilir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*